Cabinet Comunicare și Relația cu Presa
Constanța, 20 mai 2025
Cea de-a VIII-a ediție a manifestării „O zi în Facultatea de Matematică și Informatică”, la Universitatea Ovidius din Constanța
Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează miercuri, 21 mai 2025, cea de-a VIII-a ediție a manifestării „O zi în Facultatea de Matematică și Informatică”, dedicată elevilor și studenților.
Manifestarea va avea loc la sediul facultății, din Bd. Mamaia, nr 124, începând cu ora 12.00.
„Evenimentul își propune să faciliteze dialogul și schimbul de experiență între studenții din anii terminali, colegii lor din anii mai mici și elevii de liceu interesați de domeniile Matematică și Informatică. Astfel, participanții vor avea ocazia să afle mai multe despre activitățile desfășurate în cadrul FMI, despre proiectele realizate de studenți și despre oferta educațională a facultății. În plus, ediția din acest an se remarcă prin prezența reprezentanților Asociației Studenților Ovidius la Matematică și Informatică (ASOMI), o organizație recent înființată în cadrul facultății, ce are ca scop susținerea inițiativelor studențești, organizarea de evenimente și promovarea activităților de interes pentru studenți”, precizează conf. univ. dr. Gabriela Badea, prodecan al Facultății de Matematică și Informatică.
Prima parte a manifestării constă într-un seminar studențesc, în cadrul căruia vor fi prezentate o serie de lucrări științifice, realizate de studenții specializării Informatică și de către studenții masteranzi ai programului Medii Virtuale Multi-modale Distribuite din cadrul FMI:
- DocSense: Documente complicate, informații simplificate – Gabriela-Valentina Corcodel, studentă la Informatică, anul III.
- Navi: Turism inteligent, la un click distanță – Ștefania-Beatrice Moise, studentă la Informatică, anul II.
- Supernova: De la 0 la un AI conversațional – Andrei-Valentin Tănase, student la Informatică, anul III.
- Viitorul se trăiește în prezent la Universitatea Ovidius din Constanța – Cristian Culea, student la Informatică, anul I, și dr. Radu Vasile.
- AirGuard: predicții curate pentru un viitor sigur – Andreea Ursachi, studentă la Informatică, anul III.
- Cetatea Tomis în VR (prezentare video) – Alexia Ivanof, masterandă la programul Medii Virtuale Multi-Modale Distribuite, anul II.
- Tomis 3D (3D game demo) – Răzvan Onțică, Dan Dumitriu, masteranzi la programul Medii Virtuale Multi-Modale Distribuite, anul II.
- Tomis AR (AR demo) – Karina Copăceanu, masterandă la programul Medii Virtuale Multi-Modale Distribuite, anul II.
- ASOMI - Calculăm drumul spre excelență! – Ștefana Zaharia, studentă la Informatică, anul II.
Potrivit organizatorilor, la ediția din acest an și-au anunțat participarea aproximativ 150 de elevi de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, Liceul Teoretic „Traian” din Constanța, Liceul Teoretic „Decebal” din Constanța și Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța.
Manifestarea se va încheia cu o masă rotundă, la care participanții vor discuta aspecte legate de subiectele prezentate în cadrul seminarului studențesc, astfel încât elevii vor afla detalii suplimentare despre proiectele realizate de către studenți, dar și despre oportunitățile oferite de Facultatea de Matematică și Informatică.
Cabinetul Comunicare și Relația cu Presa al Universității Ovidius din Constanța