Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 19 iunie 2024

        

 

Un nou premiu obținut de o doctorandă a Universității Ovidius din Constanța la concursul internațional de difuzare a științei „Ma thèse en 180 secondes”

 

 

         Iuliana Linea, doctorandă în cadrul Școlii Doctorale de Științe Umaniste a Universității Ovidius din Constanța (UOC), a obținut locul al II-lea la etapa națională a celei de-a șaptea ediții în România a concursului internațional de difuzare a științei „Ma thèse en 180 secondes”, care a avut loc marți, 18 iunie 2024, la Universitatea Tehnică de Construcții București.

         Doctoranda, coordonată de prof. univ. dr. Monica Vlad, a prezentat,într-un timp limitat la trei minute,rezultatele cercetării realizate în cadrul tezei sale, despre predarea metalimbajului gramatical în ora de limbă străină.  

         „Obținerea, pentru al cincilea an consecutiv, a unui premiu în cadrul acestui prestigios concurs internațional subliniază, pe de o parte, calitatea cercetărilor realizate în cadrul școlii doctorale, dar și abilitatea doctorandei noastre de a sintetiza și de a prezenta publicului, într-o manieră clară și convingătoare, rezultatele obținute.Participarea tinerilor cercetători la astfel de competiții consolidează cultura comunicațională la nivelul școlilor doctorale și contribuie la plasarea Universității Ovidius din Constanța pe harta performanței academice, într-o rețea de colaborări naționale și internaționale”, precizează prof. univ. dr. Monica Vlad, directorul Institutului Studiilor Doctorale din cadrul UOC.

         Cea de-a șaptea ediție a competiției „Ma thèse en 180 secondes” a fost organizată de Agenția Universitară a Francofoniei (AUF), în parteneriat cu Institutul Francez și cu Radio France Internationale (RFI), iar la etapa națională au participat 15 doctoranzi finaliști din opt universități din România: Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea Politehnica din București, Universitatea din Craiova și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

 

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Info UOC - Meniu