Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 23 aprilie 2024

 

           

Lungmetrajul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de conf. univ. dr. Emanuel Pârvu, selectat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

 

Pelicula „Trei kilometri până la capătul lumii”,regizată de conf. univ. dr.  Emanuel Pârvu, de la Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța, a fost selectată în competiția oficială a celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, care va avea loc în perioada 14 - 25 mai 2024.   

„Competiția oficială de la Cannes este ceva ce, ca regizor, probabil visezi toată viața, locul în care îți dorești să îți fie văzute filmele, unde dorești să fii. Sunt atât de multe « cărări », pe care, la un moment dat, o poți lua - de la ideea filmului la scenariu, de la locații la filmarea propriu-zisă, de la actorie la montaj, încât nici nu mai știi exact de unde s-a legat. Sigur de la Dumnezeu. Un mare mulțumesc tuturor celor implicați, am făcut împreună o echipă minunată și iată și prima noastră (mare) recunoaștere”, a declarat conf. univ. dr. Emanuel Pârvu.

Din distribuția filmului „Trei kilometri până la capătul lumii” fac parte actorii: Adrian Titieni (prof. univ. dr. și consultant artistic la Facultatea de Arte a UOC),  Bogdan Dumitrache, Laura Vasiliu, Ciprian Chiujdea, Ingrid Micu-Berescu, Valeriu Andriuta, Richard Bovnoczki, Alina Berzunteanu, Vlad Brumaru și Radu Gabriel. Filmul este produs de Asociația FAMart cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și este finanțat de Publicis Groupe Media Bucharest, MMS Communications Romania, OTP Bank Romania, Conceptual Lab by Theo Nissim. Post-producția a fost asigurată de Chainsaw Europe Studio.  

Scenariul peliculei este semnat de Emanuel Pârvu și Miruna Berescu, imaginea de Silviu Stavilă, montajul de Mircea Olteanu, iar scenografia și costumele sunt realizate de Bogdan Ionescu.

„Trei kilometri până la capătul lumii” este cel de-al treilea lungmetraj realizat de regizorul Emanuel Pârvu, după debutul „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, care a primit două premii la Festivalul de Film de la Sarajevo în 2018 pentru cel mai bun regizor și cel mai bun actor principal (Șerban Pavlu) și lungmetrajul „Marocco”, selectat la Festivalul de la San Sebastian 2021.  

„Festivalul de Film de la Cannes reprezintă o platformă de prestigiu pentru regizori din întreaga lume, iar participarea colegului nostru, Emanuel Pârvu, evidențiază recunoașterea internațională a talentului și creativității în domeniul cinematografiei. Selectarea filmului în competiția oficială este o confirmare a excelenței și a contribuției semnificative aduse industriei cinematografice contemporane. Suntem mândri să îl avem pe Emanuel Pârvu ca reprezentant al talentului românesc la unul dintre cele mai prestigioase evenimente cinematografice din lume și suntem nerăbdători să urmărim succesul său în continuare! Felicitări și mult succes în competiție!”, precizează prof. univ. dr. Daniela Vitcu, decanul Facultății de Arte.

 

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

Info UOC - Meniu