Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 9 noiembrie 2023

        

Universitatea Ovidius din Constanța a participat la un eveniment sportiv desfășurat în Grecia, la Loutraki

 

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, recent, la cea de-a patra întâlnire transnaţională organizată la Loutraki (Grecia), în cadrul proiectului Strategy and Capacity building for Ovidio Running in Europe (SCORE), finanțat prin Programul european Erasmus Plus.  

„La întâlnirea organizată în Beach Park Loutraki echipa UOC a prezentat activitățile desfășurate, până în prezent, în cadrul proiectului SCORE și a lansat către publicul larg invitația de a participa la ediția de anul viitor a evenimentului sportiv Ovidio Running, care va avea loc la Constanța, în luna aprilie 2024. Totodată, reprezentanții UOC au participat la prima ediție a Ovidio Running organizată în Grecia, care a inclus trei tipuri de curse: una competitivă pentru sportivii antrenați, o cursă dedicată tinerilor participanți și o plimbare sportivă necompetitivă deschisă tuturor. Manifestarea își propune să implice cât mai multe persoane, indiferent de nivelul lor de calificare sau vârstă, promovând un stil de viață activ și creând un mediu incluziv și plăcut pentru toți participanții”, a precizat conf. univ. dr. Cristian Popa, managerul proiectului din partea UOC.

La cursa competitivă s-au făcut remarcați și studenții UOC, care au obținut rezultate foarte bune în compania unor sportivi consacrați din Grecia, Italia sau Turcia:

Andrei Sterea, medalie aur la categoria de vârstă 20-25 ani, profesioniști masculin;

Alexandru Toader, locul 7 la categoria de vârstă 20-25 ani, profesioniști masculin;

Ionuț Vasile, locul 9 la categoria de vârstă 20-25 ani, profesioniști masculin.

Proiectul SCORE își propune să dezvolte un model organizațional pentru evenimente sportive, durabil, digital, incluziv și legat de elementele culturale caracteristice teritoriului local.

Astfel, în cadrul componentei de capacitare a studenților și tinerilor prin intermediul culturii și sportului în evenimente socio – culturale (Student Lab), a fost remarcată contribuția reprezentantei studenților UOC, Alina Spiridon (master anul I) care a prezentat un eseu despre viața poetului Ovidius.

Proiectul Strategy and Capacity building for Ovidio Running in Europe (SCORE), contract nr. 101090860, finanțat cu 400.000 Euro prin Programul european Erasmus Plus, Acțiunea-Cheie 2: Parteneriate de cooperare în domeniul sportului, este implementat în perioada ianuarie 2023 - decembrie 2024, în cadrul unui consorţiu din care fac parte opt organizații: Universitatea Ovidius din Constanța (România) - instituţie coordonatoare, Clubul Sportiv Farul Constanța (România), European Culture and Sport Organization (Italia), Instituto di Istruzione Superiore Ovidio (Italia), ASD Runners Sulmona (Italia), European Platform for Sports and Innovation (Belgia), SPORTCAMP Single member SA (Grecia), Homo Educandus Agogi (Grecia).

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Info UOC - Meniu