Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 27 iunie 2023

        

 

Universitatea Ovidius din Constanța a participat la o nouă întâlnire transnațională în cadrul unui proiect european în domeniul sportului

 

         Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, în perioada 22-23 iunie 2023, la o nouă întâlnire transnaţională din cadrul proiectului European Alliance for Sport and Mental Health (EASMH), cod 622832-EPP-1-2020-1-IT-SPO-SCP, finanțat cu 398.450 Euro prin Programul european Erasmus Plus.

          Întâlnirea s-a desfăşurat la Liverpool, în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, şi a avut drept scop evaluarea stadiului activităților din proiect şi stabilirea unor acțiuni viitoare.

          „Acțiunea a debutat cu un seminar în cadrul căruia partenerii locali au prezentat o serie de exemple de bună practică pentru a sprijini persoanele care trăiesc cu afecțiuni de sănătate mintală să fie angrenate în activitatea sportivă. Pe durata primei zile, echipa EASMH a luat parte și la un turneu de fotbal 5 la 5, în care echipe mixte, ce aveau în componența lotului de jucători și persoane cu tulburări mintale, au promovat mișcarea în aer liber și beneficiile sportului. Fiecare echipă participantă a fost premiată pentru efortul depus în buna desfășurare a evenimentului”, a precizat prof. univ. dr. Ionel Melenco, managerul proiectului din partea UOC.

          În cea de-a doua zi a întâlnirii au fost evaluate interviurile tematice pe care membrii organizațiilor partenere le-au realizat cu specialiști din domeniul sănătății mintale și din sport, iar concluziile prezentate vor fi publicate pe site-ul proiectului - https://www.sport-mentalhealth.eu/easmh-project-outputs/.

          Proiectul EASMH este implementat în perioada 01.01.2021-31.12.2023, în cadrul unui consorţiu compus din: Universitatea Ovidius din Constanţa (România), European Culture and Sport Organization (Italia - lider de proiect), European Platform for Sports and Innovation (Belgia), Everton in the Community (Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord), Università degli studi della Campania Luigi Vanvitelli (Italia), Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (Finlanda) şi European Psychiatric Association (Franța) și include activități de sensibilizare axate pe valoarea adăugată a sportului și a activității fizice în psihiatrie, cât și acțiuni care promovează sinergii inovatoare între organizațiile sportive și domeniul sănătății.

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Info UOC - Meniu