Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 22 februarie 2023

         

 

Universitatea Ovidius din Constanţa se alătură campaniei umanitare „Donator de zâmbete și sânge“

 

Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC) se implică în campania umanitară „Donator de zâmbete și sânge“, iniţiată de Asociaţia Dark Knights.

Astfel, luni, 20 februarie 2023, un grup de studenţi şi profesori de la toate specializările Facultăţii de Arte, alături de prof. univ. dr. Daniela Vitcu, decanul facultății, au donat sânge la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa.  

„Am iniţiat discuţii cu toate facultăţile Universităţii Ovidius din Constanţa şi vom încerca să asigurăm un flux constant de studenţi care să doneze sânge, în fiecare lună, până la finalul anului 2023. Colaborarea cu Asociaţia Dark Knights a venit firesc, dat fiind că oamenii de suflet din această organizaţie au reuşit să genereze multe campanii umanitare importante la nivelul oraşului Constanţa. Spre exemplu, pe parcursul întregului an 2022, au oferit burse multor copii, elevi şi studenţi, cu rezultate bune la învăţătură, dar cu posibilităţi materiale reduse”, precizează directorul Departamentului de Imagine Instituţională al UOC, conf. univ. dr. Ovidiu Felipov.

În cadrul campaniei, toţi donatorii de sânge din lunile ianuarie și februarie sunt invitaţi să participe la două evenimente, care se vor desfășura vineri, 24 februarie 2023. Astfel, începând cu ora 12.00, la campusul UOC (Corp A, Aleea Universității, nr.1) va avea loc expoziția „Dragobete – simbol, legendă şi tradiţie”, organizată de Facultatea de Arte, în parteneriat cu Colegiul de Arte „Regina Maria” din Constanța. Vernisajul va fi precedat de un concert de muzică corală, susținut de studenți și elevi ai celor două instituții.

Cel de-al doilea eveniment va avea loc de la ora 20.00, în clubul Fratelli din Constanța, unde vor concerta trupele White Mahala și Ziua Liberă. Donatorii de sânge din cadrul campaniei vor beneficia de intrare liberă la eveniment.

 

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Info UOC - Meniu