Navigatie                     

          BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 19 decembrie 2022

         

 

 

Universitatea Ovidius din Constanța a încheiat proiectul MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC

 

 

          Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a încheiat proiectul Centrul de practică, recreere și mișcare a studenților în contextul post pandemic (MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC), cod CNFIS-FDI-2022-0298.

          Activitățile sportive și de recreere integrate proiectului s-au desfăşurat în perioada aprilie - decembrie 2022 și au avut ca obiectiv general îmbunătățirea condiției fizice a studenților, prevenirea și reducerea sedentarismului accentuat de pandemia globală de COVID-19.

          „Proiectul MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC a acoperit o paletă largă de activități sportive adresate tuturor studenților UOC: curse de biciclete, role, skateboard, curse de caiac, vâslit,paddle board, natație, fotbal, volei, rugby tag, handbal, dans aerobic,  jocuri recreaționale – șah, table, go, tenis şi tenis de masă, badminton, trasee contracronometru și darts. Starea de sănătate a participanților a fost măsurată, monitorizată și evaluată cu ajutorul unui analizor profesional de compoziție corporală - „Tanita” -, achiziționat în cadrul proiectului ACTIV-DIGI-SAN@UOC, desfășurat de Facultatea de Educație Fizică și Sport în anul 2021, dar și al unor biciclete eliptice și aparate de vâslit. Chestionarele aplicate participanților la activități ne-au indicat interesul pentru practicarea sporturilor nautice în orele de educație fizică și sport; de aceea urmărim ca în anul 2023 să accesăm un nou proiect destinat studenților UOC, cu accent pe sporturile nautice”, a precizat conf. univ. dr. Cristian Popa, directorul proiectului.

          Proiectul MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC are o valoare totală de 210.000 lei și este unul dintre cele șapte proiecte ale UOC finanțate în acest an de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.

 

 

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

 

Info UOC - Meniu