Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 11 noiembrie 2022

 

 

Universitatea Ovidius din Constanța: Conferință despre provocările post-pandemice asupra sănătății mentale și calității vieții

                                          

Facultatea de Psihologie și Științele Educației (FPSE) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 11-13 noiembrie 2022, cea de-a IV-a ediție a Conferinței internaționale „Perspective Contemporane în Psihologie, Educație și Asistență socială (COPES 2022)”.

La deschiderea evenimentului care va avea loc astăzi, 11 noiembrie 2022, de la ora 14, în Sala Senatului din Campusul universitar - Corp A (Aleea Universității, nr.1), vor participa studenți, masteranzi și cadre didactice atât din țară, cât și din străinătate: prof. univ. dr. Michael Stevens (Department at The Chicago School), prof. univ. dr. Paulo Cesar Azevedo Dias (Faculty of Philosophy and Social Sciences of the Portuguese Catholic University), prof. univ. dr. Adrian Roșan (Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca), prof. univ. dr. Dragoș Iliescu (Universitatea din București).

Pe parcursul a două zile, participanții își vor susține lucrările, a căror tematică principală vizează provocările post-pandemice asupra sănătății mentale și calității vieții, în cadrul a trei secțiuni: „Psihologie”, „Științele Educației” și „Asistență socială”, urmând a fi publicate în volumul revistei FPSE, „The Black Sea Journal of Psychology”.

„Manifestarea își propune să lanseze dezbateri, schimburi de bune practici și idei inovative, întrucât educația și formarea competențelor profesionale și științifice  ale studenților, masteranzilor și profesorilor reprezintă o modalitate concretă și durabilă care poate contribui la dezvoltarea generală a educației și a societății românești”, a precizat conf. univ. dr. Silvia Raluca Matei, prodecan cu atribuții în domeniul cercetării și inovării din cadrul FPSE.

Totodată, în cadrul conferinței vor avea loc workshop-uri din domeniul psihologiei, științelor educației și asistenței sociale, dar și lansarea cărții „Perspective contemporane ale relației de cuplu” semnată de Nicu Ionel Sava, care va fi prezentată de prof. univ. dr. Florinda Golu, din cadrul Universității din București.

Conferința internațională „Perspective Contemporane în Psihologie, Educație și Asistență socială (COPES 2022)” este organizată în parteneriat cu Colegiul Psihologilor din România și Colegiul Național al Asistenților Sociali din România.

 

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

Info UOC - Meniu