Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 9 august 2022

         

 

Universitatea Ovidius din Constanța organizează a V-a ediţie a Conferinței Naționale „Constantin Brătescu” pentru studenții, absolvenții și profesorii de geografie

 

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA), în colaborare cu Asociația Profesională a Geografilor din România (APGR), Society for Urban Ecology (SURE) – South-East Europe Chapter și Asociația Studenților Geografi Constanța (ASGC), organizează, în perioada 16-18 septembrie 2022, cea de-a V-a ediţie a Conferinței Naționale „Constantin Brătescu”, informează reprezentantul comitetului de organizare, șef de lucrări (ş. l.) dr. Mirela Paraschiv.

Potrivit sursei citate, conferința reunește anual la Constanţa studenți și masteranzi geografi de la universitățile din România cu programe de studii în domeniul Geografie (București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea, Craiova, Târgoviște, Suceava), alături de colegii de la FSNSA care urmează specializările de licență Geografie și Geografia Turismului, dar și de la masterul „Geografie aplicată și evaluarea resurselor turistice”.

„La conferință sunt așteptați să participe și profesorii de geografie din învățământul preuniversitar, care vor prezenta lucrări științifice sau aspecte didactice. Potrivit agendei evenimentului, în cele trei zile în care va avea loc conferința sunt programate comunicări științifice, ateliere de lucru, tururi ghidate și aplicații practice de teren privind analiza geografică a zonei costiere a României”, precizează ș.l. dr. Mirela Paraschiv.

În prima parte a evenimentului, reprezentanții ONG Mare Nostrum, (https://www.marenostrum.ro/), partener al conferinței, le vor prezenta participanților activitățile organizației de monitorizare a cetaceelor din Marea Neagră și de gestionare a deșeurilor marine, rezultatele obținute în cadrul diverselor proiecte derulate, dar și posibilitățile de voluntariat și de implicare profesională pe care le pot accesa tinerii absolvenți interesați de domeniul protecției mediului și conservării biodiversității.

Totodată, Asociația Profesională a Urbaniștilor din România (APUR), Sucursala Constanța (https://www.apur.ro/), un alt partener al conferinței, va reliefa noi direcții și oportunități de angajare pentru absolvenții geografi în domeniul interdisciplinar al amenajării teritoriului și urbanismului, evidențiind, în același timp, modalitățile prin care absolvenții geografi ai UOC pot contribui la gestionarea problemelor de dezvoltare teritorială ale comunităților locale de la nivel regional.

Conferința Națională „Constantin Brătescu” este susținută financiar prin fondurile Ministerului Educației dedicate desfășurării de activități extracurriculare în cadrul instituțiilor de învățământ superior de stat. De asemenea, evenimentul științific este promovat de către Comisia Europeană în cadrul Săptămânii Europene a Dezvoltării Durabile (https://esdw.eu/country/romania/), ce susține activitățile și evenimentele din domeniul dezvoltării durabile realizate la nivel european în a doua parte a lunii septembrie.  

Organizatorii conferinței susțin participarea tinerilor și a profesorilor geografi din afara Constanței și de la universitățile din țară, cărora le oferă cazare gratuită pe toată durata evenimentului, în cadrul căminelor UOC.

Informații suplimentare privind programul Conferinței Naționale „Constantin Brătescu” sunt disponibile pe pagina web a evenimentului: http://geocncb.weebly.com/, unde, până pe data de 10 septembrie 2022, se poate realiza și înscrierea online a participanților.

 

 

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Info UOC - Meniu