Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 31 mai 2022

 

 

Manifestarea ştiinţifică „Omul. Mediul. Poluarea”, la Universitatea Ovidius din Constanța

 

         Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie (FSAI) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu Filiala Constanța a Societății de Chimie din România (SChR), organizează vineri, 3 iunie 2022, de la ora 10:00, cea de-a IX-a ediție a manifestării științifice „Omul. Mediul. Poluarea”, informează prof. univ. dr. ing. Gabriela Stanciu, președintele Filialei Constanța a SChR și cadru didactic al FSAI.  

         Potrivit sursei citate, la evenimentul care se va desfășura în Sala S20 a UOC, situată pe B-dul Mamaia, nr. 124, vor participa elevi din municipiul Constanţa, alături de cadre didactice din învățământul superior și pre-universitar.

         Manifestarea științifică „Omul. Mediul. Poluarea” urmărește diversificarea modalităților de educare a elevilor în direcția protejării mediului ambiant prin cunoașterea surselor de poluare, a efectelor poluanților asupra sănătății și a tehnologiilor moderne de prelucrare a resurselor naturale în vederea reducerii emisiilor de poluanți în mediu.

         Conform agendei evenimentului, manifestarea cuprinde trei secţiuni: comunicări orale, prezentare de postere şi activităţi experimentale, cu scopul de a interpreta efectele factorilor poluanţi asupra echilibrului ecologic.

         „Activităţile propuse vor demonstra abilitaţile practice şi îndemânarea de a realiza investigaţii experimentale în scopul dezvoltării personalităţii tinerilor prin formarea unor competenţe sociale ale acestora, cum ar fi comunicarea, munca, integrarea şi asumarea rolurilor în echipă. Vor fi acordate diplome de participare pentru toţi elevii, precum şi premii şi menţiuni pentru elevii merituoşi de la fiecare secţiune”, precizează prof. univ. dr. ing. Gabriela Stanciu.

 

        

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

 

Info UOC - Meniu