Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 18 mai 2022

 

Universitatea Ovidius din Constanța lansează proiectul DIDACT-IQ

 

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) lansează proiectul CNFIS-FDI-2022-0586  - Îmbunătățirea calității activității didactice la Universitatea „Ovidius” din Constanța prin perfecționarea continuă a personalului didactic și a mijloacelor de învățare – DIDACT-IQ, informează directorul proiectului, conf. univ. dr. Gabriela Gheorghiu.

Potrivit sursei citate, proiectul este implementat în perioada aprilie - decembrie 2022, scopul acestuia fiind creșterea capacității instituționale și a calității activității didactice în universitate, inclusiv a respectării deontologiei și eticii academice.

„Prin obiectivele sale specifice, proiectul urmărește perfecționarea continuă a personalului didactic de predare și a personalului didactic auxiliar în vederea îmbunătățirii calității activității didactice, prin corelarea actului educațional cu nevoile de inovare, informatizare, flexibilitate și mobilitate ale societății contemporane, asigurarea accesului la informații integrate privind calitatea și integritatea actului educațional și furnizarea de instrumente specifice pentru promovarea calității și integrității academice. În particular, proiectul continuă demersurile întreprinse în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2021-0540 PERFORM DIDACT, finanțat anul precedent, în ceea ce privește dezvoltarea de mecanisme pentru prevenirea riscurilor de suspiciuni de conduită academică și științifică necorespunzătoare în scopul respectării deontologiei și eticii academice”, precizează conf. univ. dr. Gabriela Gheorghiu.

          Proiectul CNFIS-FDI-2022-0586 - Îmbunătățirea calității activității didactice la Universitatea „Ovidius” din Constanța prin perfecționarea continuă a personalului didactic și a mijloacelor de învățare – DIDACT-IQ a primit o finanțare în valoare de 295.000 lei din bugetul Ministerului Educației, fiind unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate în acest an prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.

 

 

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

 

 

 

Info UOC - Meniu