Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 04 aprilie 2022

         

Universitatea Ovidius din Constanța a găzduit competiţia National Erasmus Games

 

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) a găzduit sâmbătă, 02 aprilie 2022, la baza Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS), faza naţională a competiţiei Erasmus Games, informează prof. univ. dr. Ionel Melenco, decanul facultăţii.

 

Potrivit sursei citate, evenimentul, organizat de Erasmus Student Network (ESN) Constanţa în colaborare cu FEFS şi Biroul pentru Programul Erasmus Plus al UOC, a reunit atât concursuri cu probe individuale de atletism, precum 100 metri masculin şi feminin, dar şi jocuri sportive (fotbal, volei şi baschetul), unde au fost formate echipe mixte, pe bază de sex și naționalitate. La manifestare au luat parte 78 de studenţi internaţionali de la trei centre universitare din ţară: Bucureşti, Constanţa şi Târgu Mureş. Acestora li s-au alăturat și 10 voluntari locali din partea ESN Constanța, secțiunea organizatoare a evenimentului.

 

„A fost o bucurie să găzduim un eveniment de o asemenea anvergură pentru că turneul National Erasmus Games a reprezentat prilejul excelent de a continua colaborările internaţionale iniţiate de FEFS. Dorim, pe această cale, să le mulţumim şi arbitrilor, care sunt studenţi înmatriculaţi la facultatea noastră şi au asigurat buna desfăşurare a competiţiei”, a declarat prof. univ. dr. Ionel Melenco.

 

Urmare a rezultatelor obţinute sâmbătă la National Erasmus Games, Constanţa va fi reprezentată în faza următoare a competiţiei, cea internaţională, la două discipline, volei, respectiv atletism - secţiunea feminin ce se va desfăşura în perioada 12-15 mai 2022, la Coimbra, Portugalia.

 

International Erasmus Games este o inițiativă paneuropeană de sănătate și bunăstare ce are drept scop unirea studenţilor internaţionali din toată Europa, participanți la activitățile de mobilitate, într-un efort comun de a promova sportul ca limbă universală, înțeleasă de toată lumea.

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Info UOC - Meniu