Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 12 noiembrie 2021

 

 

Webinarii despre sănătate, solidaritate și coeziune socială prin sport, la Universitatea Ovidius din Constanța

 

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC), în calitate de partener în cadrul proiectului „Health, Solidarity and Social Cohesion with Sport”, Programul Erasmus Plus, Parteneriate Strategice – Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici, Proiect nr: 2020-1-TR01-KA204-093342, organizează în perioada 19 noiembrie – 3 decembrie 2021 trei webinarii destinate promovării sănătății, solidarității și coeziunii sociale prin sport, informează lect. univ. dr. Gabriela Gheorghiu, prodecan al Facultății de Științe Economice din cadrul UOC.

Potrivit sursei citate, evenimentele vor fi susține în mediul online, pe platforma Webex Meeting, la adresa: https://ovidius.webex.com/meet/stecon, după următorul program:

Primul webinar „Promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul sportului” se va desfășura vineri, 19 noiembrie 2021, de la ora 12:00 și va fi susținut de prof. univ. dr. Alin Larion, președinte al Federației Române Sportul pentru Toți și cadru didactic titular la Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) din cadrul UOC.

Al doilea webinar „Contribuția sportului la bunăstarea mentală și psihologică” va avea loc vineri, 26 noiembrie 2021, de la ora 13:00 și va fi susținut de lect. univ. dr. Miruna Felicia Moroianu, cadru didactic titular iar cel de-al treilea webinar „Importanța sportului activ și pasiv în viața de zi cu zi” de vineri, 3 decembrie 2021, va fi prezentat de conf. univ. dr. Teodor Dragoș Florin, tot cadru didactic titular al FEFS.

Proiectul „Health, Solidarity and Social Cohesion with Sport” își propune mai multe obiective care se consolidează reciproc și anume:

  • Creșterea numărului de persoane care dețin cunoștințe despre un stil de viață sănătos pentru a contribui la sănătatea comunității, bunăstare socială și armonie;
  • Oferirea de oportunități pentru ca oamenii să-și îmbunătățească atitudinea, înțelegerea și abordarea propriilor nevoi;
  • Dezvoltarea și creșterea gradului de conștientizare cu privire la gestionarea crizelor în domeniul sănătății personale și publice prin intermediul sportului;
  • Dezvoltarea și creșterea gradului de conștientizare cu privire la valorile europene în domeniul educației prin oferirea de oportunități egale și accesibile la aceasta tuturor oamenilor.

Proiectul este implementat în perioada 31.12.2020 – 30.12.2022 în cadrul unui consorțiu format din 7 parteneri provenind din 5 țări diferite: Turcia, Spania, Grecia, România și Polonia.

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Info UOC - Meniu