Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 01 noiembrie 2021

 

Universitatea Ovidius din Constanţa a organizat faza națională a turneului Sitting Darts

        

         Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat la finalul săptămânii trecute, în colaborare cu Fundația Motivation România, faza națională a turneului Sitting Darts, activitate sportivă dedicată persoanelor cu dificultăţi motorii, a declarat prof. univ. dr. Carmen Ene-Voiculescu.

         Potrivit sursei citate, evenimentul s-a desfăşurat în format online și a stabilit lista sportivilor care vor participa la faza internaţională, în luna noiembrie a. c.

         „În zilele premergătoare turneului am ţinut şedinţe de instruire atât cu sportivii, cât şi cu arbitrii competiţiei şi fiecare participant a beneficiat de echipamentul standard al disciplinei sportive, format din ţinta de darts şi săgeţile aferente. Cu ajutorul camerelor web am observat prestaţia acestora şi în final, în baza deciziilor acordate de către arbitri, au fost stabiliţi câştigătorii competiţiei”, a subliniat prof. univ. dr. Carmen Ene-Voiculescu.  

         Turneul s-a desfăşurat în sistem eliminatoriu, iar sportivii care s-au clasificat pe primele două locuri vor reprezenta Universitatea Ovidius din Constanţa şi România la etapa finală de la Ankara.

         Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului Sitting Darts, cod 622630-EPP-1-2020-1-TR-SPO-SSCP, finanţat cu 47.425 EUR prin Programul Erasmus Plus.

 

         Proiectul își propune să vină în ajutorul persoanelor cu dizabilități motorii, care au mai puține oportunități de a se manifesta în plan social și sunt private de puterea vindecătoare a sportului şi  este implementat în perioada 01.01.2021-31.12.2021, de un consorţiu de patru organizaţii, al cărui lider esteTurkish Bocce Bowling and Darts Federation-TBBDF. Ceilalţi parteneri instituţionali sunt: Universitatea Ovidius din Constanţa (România), Association of Sports for All of Serbia (Republica Serbia) și Bosnian Representative Association for Valuable Opportunities - BRAVO (Bosnia şi Herţegovina).

        

Biroul de Presăal Universității Ovidius din Constanța

 

Info UOC - Meniu