Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 26 martie 2021

Terapii alternative şi complementare - simpozion cu participare internaţională la Facultatea de Framacie a Universităţii Ovidius din Constanța

 

Facultatea de Farmacie a Universității Ovidius din Constanța organizează, în perioada 26 - 27 martie 2021, a IV-a ediție a Simpozionului cu participare internațională „Terapii alternative şi complementare (Homeopatie / Fitoterapie)”.

Potrivit decanului Facultăţii de Farmacie, conf. univ. dr. Laura Bucur, simpozionul „Terapii alternative şi complementare (Homeopatie / Fitoterapie)” se va desfăşura online, în zilele de 26 şi 27 martie 2021, fiind realizat în parteneriat cu filialele din Constanţa ale Colegiului Farmaciştilor din România şi Societăţii Române de Ştiinţe Farmaceutice şi cu Asociaţia Cadrelor Didactice din Facultatea de Farmacie.

„În programul evenimentului ştiinţific sunt incluse conferințe, prezentări orale, e-postere ce abordează teme de actualitate, precum: fitoterapia unor patologii, rolul plantelor medicinale între mit și realitate, produse vegetale, extracte vegetale evaluate prin screening fitochimic și acțiunea biologică, valorificarea resurselor naturale din zona Dobrogei (diferite specii de alge, nămol sapropelic), homeopatia de la cadru legislativ la tratarea febrei la copii, testarea serologică a SARS-CoV-2, produse de origine vegetală ca suport în tratarea SARS-CoV-2, consiliere nutrițională și opțiuni în tratarea pacienților cu afecțiuni oncologice, diabet zaharat de tip II”, a declarat conf. univ. dr. Laura Bucur, decanul Facultăţii de Farmacie.

La eveniment sunt aşteptaţi să fie prezenţi, online, peste 50 de cadre didactice, alături de studenți, rezidenți și doctoranzi. Din străinătate, vor participa: prof. dr. Alexander Schenk, de la Compania Zeller AG, Elveția, iar din țară, specialiști de la Facultatea de Farmacie, UMF „Grigore T. Popa”, Iași, precum:prof. univ. dr. Monica Hăncianu, prof. univ. dr. Anca Miron, conf. univ. dr. Oana Cioancă, conf. univ. dr. Adriana Trifan și de la Facultatea de Farmacie, UMF „Carol Davila” București - prof. univ. dr. Cerasela Gîrd și conf. univ. dr. Teodora Costea.

De asemenea, va fi prezentă şi o absolventă a facultăţii constănţene care marchează o carieră de succes în domeniu, farmacist dr. Adina-Ioana Oancea, de la Carelessbeauty București.

Participarea online va fi găzduită de platforma Webex pe link-ul  https://ovidius.webex.com/meet/Carmen.Lupu

 

 Biroul de presă

Info UOC - Meniu