Navigatie                     

Comunicat de presă

Workshop-ul „Corelarea planurilor de învățământ și a competențelor absolvenților cu cerințele mediului socio-economic din industria navală și industria onshore offshore” la UOC

 

 

Constanța, 4 iulie 2019

 

Universitatea „Ovidius” din Constanța a organizat, recent, în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2019-0723, workshop-ul „Corelarea planurilor de învățământ și a competențelor absolvenților cu cerințele mediului socio-economic din industria navală și industria onshore offshore”.

La manifestare au participat specialiști din industria navală, portuară și offshore - Șantierul Naval Constanța S.A., Chimpex S.A., Tomis Multimodal Services  S.R.L., ACROPO (Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore),  Compania Naționala Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța, Grup Servicii Petroliere Shipyard. Au participat, de asemenea, cadre didactice și studenți de la programele de studii de licență și de masterat ale FIMIM.

Obiectivul acestei activități  a fost corelarea planurilor de învățământ și a competențelor cu cerințele mediului socio-economic reprezentativ al regiunii în industria navală și industria onshore – offshore. Astfel, au fost discutate și analizate propunerile reprezentanților companiilor participante la discuții, ale studenților și cadrelor didactice în vederea armonizării competențelor și abilităților absolvenților cu cerințelor angajatorilor.

Concluziile deduse în urma discuțiilor se vor reflecta în planurile de învățământ ale programelor de studii de licență și masterat ale FIMIM care pregătesc specialiști pentru activitățile vizate în perspectiva creșterii gradului de satisfacere a cerințelor profesionale actuale ale operatorilor economici din aceste domenii de activitate și, implicit, al creșterii competitivității tinerilor ingineri absolvenți ai FIMIM pe piața forței de muncă.

 

  • IMG_1688
  • IMG_1701

Info UOC - Meniu