Navigatie                     

 Constanța, 26 noiembrie 2018

 

Sâmbătă, 24 noiembrie 2018, Universitatea „Ovidius” din Constanța a găzduit simpozionul „Vocile Centenarului”, eveniment organizat de către Casa Corpului Didactic (CCD) Constanța, în colaborare cu Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP).

Manifestarea a reunit cadre didactice din învățământul preuniversitar și universitar, elevi, studenți și reprezentanți ai sectorului cultural local. Printre aceștia s-au numărat doamna Sorina Plopeanu, director al Casei Corpului Didactic Constanța, domnul Sorin Marcel Colesniuc, director al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie și domnul Marian Cojoc, profesor în cadrul Facultății de Istorie și Științe Politice.

Invitații au asistat la prezentarea proiectului județean „Vocile Centenarului”, inițiat și derulat în an aniversar, și la retrospectiva tuturor activităților desfășurate în unitățile de învățământ partenere ale C.C.D. Constanța. Echipa Casei Corpului Didactic, coordonatoarea tuturor întâlnirilor propuse în proiect și reprezentată la simpozion de către doamnele Narciz Amza, Lavinia Popescu, Flavia Alexandra Petrov și Claudia Călin, a premiat școlile și instituțiile care s-au implicat și au sărbătorit împreună Centenarul Marii Uniri și, prin aceste activități, au promovat valorile specifice spațiului dobrogean: armonia, înțelegerea și multiculturalitatea.

De asemenea, organizatorii au prezentat și lucrările din numărul aniversar al revistei Dynamis a C.C.D. Constanța, care poate fi lecturat în format electronic pe site-ul instituției.

 

  • 4
  • 5
  • 7

Info UOC - Meniu