Navigatie                     

 

Comunicat de presă

Studenți ai specializării Științe Politice din cadrul Facultății de Istorie și Științe Politice a UOC, câștigători ai primei ediții a concursului de discursuri publice „Puterea cuvintelor”

 

Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP) din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC)a organizat online, vineri, 18 decembrie 2020, prima ediție a concursului de discursuri publice „Puterea cuvintelor”,destinată studenților FISP din primul an de studiu. Printre cei interesați, s-au evidențiat opt participanți de la specializările Relații Internaționale și Studii Europeneși Științe Politice.

Aceștia au fost provocați să identifice principalele probleme cu care se confruntă localitățile de origine și de a propune soluții care ar putea contribui la remedierea lor, pornind de la tema lansată de organizatori: „Fă-ți orașul bine!‟.

Primele trei locuri din concurs au fost câștigate de studenți ai specializării Științe Politice. Astfel, premiul I a fost obținut de Andreea Păun, care a susținut un discurs despre nevoia comunei Mihail Kogălniceanu din judeţul Tulcea de a se racorda la reţeaua de gaze, premiul II i-a revenit lui Ștefan Diac, cu o pledoarie dedicată problemei gunoaielor din comuna Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, iar premiul III a fost acordat Anei Maria Sciotnic-Cişmigiu, cu o expunere despre moștenirea evreiască a muncipiului Tulcea, în special despre repunerea în valoare a Templului Coral.

Juriul competiției a fost format atât din cadrele didactice ale FISP, cât şi din foștii absolvenți și actuali oameni politici cu cariere în administrația publică locală: Ștefan Ilie(primar al municipiului Tulcea, PNL), Marius Liviu Petre(consilier județean Constanța, PSD), Cătălin Iacob(consilier local al municipiului Constanța, USR).

Cele opt discursuri autratat dificultățile diferitelor localități precum: Feteşti (jud. Ialomița), Braşov, Tulcea, Mihail Kogălniceanu (jud. Tulcea), Mihail Kogălniceanu (jud. Constanța), comuna Saraiu (jud. Constanța), comuna Lumina (jud. Constanţa), municipiul Constanța, dar și teme de o mare diversitate: infrastructura rutieră sau de gaze, monumentele de patrimoniu, pădurile, ajungând până la necesitatea unei reconversii profesionale în rândul tinerilor din mediul rural, care să stopeze depopularea satelor.

Sponsorul concursului a fost Fundația eMAG pentru Educație, care a pus la dispoziție premii în valoare de 3000 de lei.

Evenimentul a fost coordonat de asist. univ. dr. Georgiana Țăranuși a fost conceput din dorința de a oferi studenților șansa să vorbească despre provocările comunității lor, să își cultive pasiunea pentru istorie și pentru competiție, și, totodată, să îşi exerseze curajul de a vorbi în public.

 

Info UOC - Meniu