Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 22 aprilie 2024

           

Conferință despre rolul Poliției Locale în sistemul de ordine publică, Universitatea Ovidius din Constanța

 

Facultatea de Drept și Științe Administrative (FDSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) a organizat, vineri, 19 aprilie 2024, cea de-a doua ediție a Conferinței Naționale „Rolul Poliției Locale în sistemul de ordine publică”.

La eveniment au participat reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, ai Poliției Locale Constanța și ai administrației publice locale, alături de cadre didactice de la Universitatea din București, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și UOC.

„Poliția Locală este, prin definiție, o instituție aflată în slujba comunității, al cărei rol, însă, nu se limitează la aplicarea legii, ci constă, de asemenea, în a construi și în a menține încrederea și legătura cu comunitatea. În acest moment, se află în dezbatere publică un proiect de lege care va redefini rolul și importanța Poliției Locale, dar și a statutului polițistului local. Prin intermediul acestui act normativ se urmărește recunoașterea locului Poliției Locale în rândul structurilor de ordine și siguranță publică și se propune definirea Poliției Locale ca un sistem dual de ordine și siguranță publică. Acest sistem va fi concretizat prin exercitarea unor competențe partajate, împreună cu Poliția Română”, a precizat prof. univ. dr. Adrian Stoica-Constantin, decanul FDSA.

Printre temele dezbătute în cadrul conferinței se numără: rolul Poliției Locale pentru securitatea națională, efectele produse de fenomenul dezinformării asupra misiunilor de ordine publică ale Poliției Locale și digitalizarea raportului dintre cetățeni și Poliția Locală.

 

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

Info UOC - Meniu