Navigatie                     

Veronica Hagi a fost declarată cel mai bun performer ştiinţific francofon al anului 2018, pentru abilitatea prezentării subiectului său de cercetare doctorală, „Biografia limbajului, un instrument pedagogic plurivalent” («La biographie langagière, un outil didactique plurivalent »), cu ocazia Finalei naţionale a concursului „Teza mea de doctorat în 180 secunde”, organizată de Institutul Francez în România (IFR) şi Agenţia Universitară a Francofoniei în Europa Centrală şi de Est (AUF-ECO).

 

Veronica Hagi este doctorand la Şcoala doctorală de Ştiinţe umaniste din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, sub îndrumarea conf. univ. dr. habil. Monica Vlad,

şi studiază multilingvismul şi raporturile personale cu limbile vorbite, din punct de vedere pedagogic, psihologic şi antropologic.

 

Câştigătoarea a surclasat alţi unsprezece candidaţi, din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Suceava, selecţionaţi din peste treizeci de doctoranzi sau doctori în ştiinţe înscrişi în competiţia de anul acesta şi care au concurat în cadrul celor trei finale regionale - Bucureşti (26 februarie), Iaşi (28 februarie) şi Cluj-Napoca (2 martie). Totodată, aceasta a fost distinsă şi cu un premiu special, atribuit prin votul spectatorilor.

 

Veronica Hagi va reprezenta România în finala internaţională a concursului „Teza mea de doctorat în 180 de secunde”, care se va desfăşura pe 27 septembrie 2018, la Lausanne, în Elveţia.

 

Este al doilea an în care concursul „Teza mea de doctorat în 180 secunde” se organizează în România,  sub patronajul IFR şi AUF-ECO. Competiţia permite doctoranzilor şi tinerilor doctori în ştiinţe să-şi prezinte subiectele de cercetare în termeni accesibili, unui public divers şi neiniţiat, în limba franceză, în doar trei minute. Concursul este un foarte bun mijloc de popularizare a ştiinţei, prin care publicul larg poate intra în contact cu domeniile de cercetare. În acelaşi timp, competiţia este şi un binevenit exerciţiu de comunicare publică pentru doctoranzi. „Teza mea de doctorat în 180 secunde” se organizează din 2014, în peste 20 de ţări francofone din lume.

 

Juriul Finalei româneşti a fost format din specialişti recunoscuţi în diferite domenii de activitate: doamna Iulia Jianu, profesor universitar şi prodecan al Business School, în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, doamna Adriana Record, director executiv al Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie în România, doamna Mihaela Dedeoglu, jurnalist RFI România, doamna Virginia Vasile, doctorand la Universitatea Politehnică din Bucureşti, câştigătoarea concursului românesc „Teza mea de doctorat în 180 secunde” în 2017, domnul Thierry Landry, directorul Akka Technologies România.

 

 

Biroul de presă al Universității „Ovidius” din Constanța,

www.univ-ovidius.ro

 

  • Foto-finala-nationala-MT180-Romania
  • Veronica-Hagi-1a
  • Veronica-Hagi-2

Info UOC - Meniu